Handelsbanken skiljer ut sig bland storbankerna genom att erbjuda över tusen olika fonder, inklusive ungefär hundra som de själva förvaltar. Med drygt tusen fonder i katalogen ligger Handelsbanken dock ändå efter nätmäklare som Avanza, SAVR och Nordnet som alla har några hundra fler än så.
En nackdel med Handelsbanken är att courtaget alltid är minst 99 kronor per transaktion när man använder sig av handelsplattformen på internet. För handel via telefon eller bankkontorsbesök är courtaget alltid minst 175 kronor per transaktion. Det är inte alls konstigt att betala så pass mycket för personlig service, men att betala 99 kronor för att handla på en nätplattform även när man gör små affärer är väl magstarkt när man jämför med vad konkurrenterna debiterar för små affärer på sina respektive nätplattformar.
Handelsbanken erbjuder inte bara handel via internet, utan det finns också telefonservice och du kan besöka bankkontoret.
Om du gör dina affärer via telefon eller besök på bankkontoret är courtaget 0,50% dock alltid minst 175 kronor.
Om du gör dina affärer via internet är courtaget bara 0,09% dock alltid minst 99 kronor. Med ett minimicourtage på 99 kronor är Handelsbanken inte ett lämpligt val för den som vill göra många små affärer, eftersom eventuella vinster kommer att naggas rejält i kanten av att varje köp kostar minst 99 kronor och varje försäljning sedan kostar ytterligare minst 99 kronor.
Hos Handelsbanken kan du handla med till exempel aktier, fondandelar och vissa strukturerade produkter.
Du kan inte handla med eller förvara kryptovaluta i ditt Handelsbanken ISK.
Utbudet av aktier omfattar både svenska och utländska aktier.
Handelsbanken skiljer sig från de flesta andra storbanker genom att erbjuda över tusen olika fonder i sin katalog. Ungefär hundra av dem är sådan som Handelsbanken själva förvaltar.
Nej, i skrivande stund betalar Handelsbanken inte någon ränta på pengar som ligger i ett ISK hos dem.
Denna räntelöshet är inte unik för Handelsbanken utan har att göra med det allmänt låga ränteläget i Sverige. Vi har inte lyckats hitta någon tillhandahållare som betalar ränta på pengar som ligger i ett ISK.
Vi vill också passa på att varna för att använda ISK för långtidsförvaring av pengar. Detta eftersom du betalar skatt på innehav i ditt ISK. Du kommer alltså att skatta på pengarna trots att de bara ligger där. Därför är det bättre att flytta dem till ett vanligt bankkonto om du inte avser att använda dem för att köpa värdepapper inom kort.
Ditt ISK hos Handelsbanken omfattas av både den statliga insättningsgaratin och det statliga investerarskyddet. Mer information om när dessa skydd kan träda in för att skydda dig hittar du hos riksgalden.se. Där finns också information om taket för respektive skydd.
Nej. Du kan ta ut dina pengar när som helst. Har du värdepapper i ditt ISK kan du när som helst ge order om att de ska säljas av, och sedan ta ut pengarna när köpeskillingen har rullat in på ditt konto.
Ja, det är tillåtet.
Om du flyttar värdepapper till ditt Handelsbanken ISK från ett ISK hos någon annan tillhandahållare tar Handelsbanken inte ut någon avgift för att ta emot dessa värdepapper. Kontrollera alltid i förväg vad som gäller hos den du flyttar värdepapper ifrån, eftersom det är vanligt med flyttavgifter när man flyttar ut.
Handelsbanken låter dig flytta ditt innahav till annan bank utan någon avgift.
Reglerna för beskattning av ISK är de samma oavsett vem du har ditt ISK hos. Du kan läsa mer om detta på vår sida om ISK-beskattning.